SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

ficfiric

Posts : 15216
Join date : 2012-02-10
Age : 167

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by ficfiric on Thu Jan 08, 2015 9:56 pm

Sidran: Emir Kusturica poginuo '94. braneći Sarajevo, srpska tajna služba lansirala Panteliju M. kao njegovog dvojnika

http://www.avaz.ba/clanak/156964/sidran-emir-kusturica-poginuo-94-braneci-sarajevo-srpska-tajna-sluzba-lansirala-panteliju-m-kao-njegovog-dvojnika

Slavni pisac i bh. akademik Abdulah Sidran u emiisiji "U škripcu", koju uređuje i vodi  Zvonko Marić, iznio je šokantne činjenice i tvrdnje vezane za pravu sudbinu Emira Kusturice koji je, prema medijskim izvještajima, poginuo na bradima oko Sarajeva, a da je ličnost koja sada hoda po Srbiji njegov dvojnik i osoba sa stvarnim identitetom - Pantelija Milisavljević

Sidran je u emisiji na TV Alfa gledaoce podsjetio na reportažu iz magazina "Dani" koji datira iz ratne '93. i koja je sa pravih linija odbrane grada Sarajeva donijela priču o tragičnoj smrti Emira Kusturice, kao komandanta jedne od jednica Armije RBiH.

"Kusturica je herojski poginuo u akciji na Brusu, a grobno mjesto ovoga šehida ostalo je skriveno na Trebeviću, u teritoriji koje sada pripada RS-u", rekao je Sidran, te dodao:

"Druga priča govori o tome kako je Kusturicu ubio ruski snajperista; bilo kako bilo on je, po ovoj verziji, stradao u podnožjima Sarajeva braneći svoj grad.", rekao je Sidran

Srbijasnke tajne službe su, po tvrdnjama dobro upućenih svjedoka, navodi Sidran, lansirale dvojnika Emira Kusturice. Radi se o Panteliji Milisavljeviću koji već 20 godina hoda po Srbiji i predstavlja se kao slavni reditelj.  

"Mi trebamo staviti tačku na ovu priču, napraviti spomenik našem Emiru, a  neka Pantelija priča šta god hoće. Emir je naš čovjek i šehid i hvala mu za sva vremena, kazao je na kraju emisije "U Škripcu" Abdulah Sidran.

Podsjetimo, Abdulah Sidran je  autor scenarija za dva, vjerovatno ponajbolja, filma u režiji Emira Kusturice ('Sjećaš li se Dolly Bell' i 'Otac na službenom putu').

Uvjerite se sami šta je Abdulah Sidran rekao u emisi "U škripcu" na TV Alfa.
----------------------------------------------

Tekst iz lista Dani

Enigma zvana Pantelija S. Milisavljević

https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67-281/251/t25136.shtml

o Emira Kusturice, borca jedne od ovdašnjih brdskih brigada, nije bilo nimalo lako doći. Jer, čovjek koji je u svijetu ostao zapamćen kao redatelj, sada već klasika evropske kinematografije i kao jedna od najkontroverznijih ličnosti na političkom terenu nekadašnje Jugoslavije, još od marta mjeseca nalazi se u prvim redovima odbrane grada od srpskog, fašističkog agresora.

Ova informacija je poput pravog VBR-a nedavno odjeknula u sarajevskim kuloarima, a Koksara je ta koja će prva javnosti prezentirati ovu senzacionalnu i uzbudljivu povijest, u momentima svojom dramaturgijom nalik na pravi triler.

Sve je počelo kada je prije mjesec dana naša patrola uhvatila dvojicu četnika koji sada svoje dane provode u Vojnom zatvoru "Viktor Bubanj", iščekivajući suđenje za svoja zlodjela. Jedan od njih, tridesetosmogodišnji Milentije Bizetić, bivši bravar iz Pančeva, privukao je pažnju istražnih organa svojom neobičnom pričom kako je njegova jedinica krajem novembra u borbi zarobila nikog drugog da Emira Kusturicu, našeg slavnog redatelja. Iako četnici nisu mogli izvući nikakvo priznanje iz tog stasitog momka odjevenog u maskirnu uniformu sa oznakom Armije RBiH, Bizetić se kleo da je u pitanju bio Kusturica. Nakon dva dana zarobljeništva, prema Bizetićevim riječima, Kusturica je izveo spektakularni bijeg, pri tome likvidiravši petoricu četnika i uništivši im skladište municije.

Iako smo bili skloni da ovu priču pripišemo fantazijama pijanog četičkog uma, sasvim slučajno i neočekivano potvrda nam je došla od jednog visokog oficira naše armije. Nakon što je uz zagonetni osmijeh saslušao našu priču, izrekao je tvrdnju koja je zapanjila sve trudbenike Koksare. "Nije u pitanju laž. Emir ne samo da je jedan od najhrabrijih boraca u našim redovima već je jedan od organizatora Zelenih beretki" - rekao nam je dotični oficir. Iako sa skepsom, odlučili smo da ovu izjavu uzmemo zaozbiljno. Prvo pitanje koje se time nametalo, bilo je pitanje identiteta čovjeka koji se krije pod imenom našeg slavnog sugrađanina i koji po svijetu snima filmove, šurujući istovremeno sa srpskim kolovođama. Povodom toga odmah smo aktivirali naše ekipe u Parizu i Beogradu. Nakon tegobnog istraživanja poslali su izvještaj koji je prevazilazio i našu najluđu maštu.

Naime, Emir Kusturica koji je nedavno u svijetu održao premijeru svog novog filma, ustvari je niko drugi do najobičniji dvojnik i marioneta u rukama velikosrpske ekspanzionističke politike, stanoviti Pantelija S. Milisavljević. Pantelija sa uspjehom "glumi" Kusturicu već duže od godinu dana, širom svijeta crneći našu državu i šireći smrad dedinjskog nacionalizma. Iza njega stoji perfektno organizirana mašinerija kojom rukovodi lično Vojislav Šešelj, čovjek koji je zadužen i za pisanje Pantelijinih izjava kojim ovaj sablažnjava evropsku javnost. Agilni Šešelj se je potrudio da za Panteliju nađe i redateljsku pozadinu, pa je Emirov navodni novi film Pantelija režirao po uputama Gorana Paskaljevića. Paskaljević pak sve upute daje iz Pantelijinog logističkog centra, smještenog u jednom od zloglasnih podruma Miloševićeve vile na Dedinju.


Pantelija S. Milisavljević i već prema ovome je kontroverzna ličnost, ali se prava slika o njemu dobija tek kada se slože svi djelići njegove biografije. Rođen u opskurnoj kragujevačkoj radničkoj familiji, već od rane mladosti svojim kriminalnim ponašanjem postaje poznat pravosudnim organima. Za vrijeme izdržavanja trogodišnje robije u Lepoglavi, Pantelijini zatvorski drugovi ukazuju mu na njegovu frapantnu sličnost sa tada već poznatim Kusturicom. Nakon izlaska iz zatvora, Milisavljević je pokušao da tu sličnost unovči, imitirajući bosanskog redatelja po palanačkim kafanama širom južne Srbije. Tu ga jednom prigodom primjećuje Sejdo Bajramović koji to odmah dojavljuje Šešelju. Dovode Panteliju u Beograd, i nakon što oduševljeni Milošević daje zeleno svjetlo, sve je spremno za provođenje plana Đurđevdan, kako je Mirjana Milošević kumovala ovoj akciji.

Nakon svega ovog, imali smo samo jedan cilj - pronaći pravog Emira Kusturicu. Poslije dvije sedmice napornog rada, trud nam se isplatio! Emir je pristao da porazgovara s jednim od naših novinara. Susret se zbio za vrijeme policijskog sata, u unutrašnjosti jednog porušenog sarajevskog kina, u ambijentu koji je bio Emirovo dirljivo podsjećanje na svoje sineastičke prve korake. Kada smo se nakon čekanja već pobojali da od susreta neće biti ništa, iznenadno se pojavljuje Emir u pratnji trojice šutljivih bosanskih oficira. Više nema nikakve sumnje, pred nama je lično Emir Kusturica! Vidno smršao, sa podočnjacima i pokojom borom više, kudrave kose skupljene u rep, šeretski se osmjehuje pročitavši zapanjenost na našim licima. Nudi nas cigarom i počinje priču. Govori brzo i odsječno, stalno pogledajući na sat. I već nakon deset minuta razgovor je gotov. Emir žuri u novu akciju, i zajedno sa svojim ljudima nestaje onako brzo i neprimjetno kao što su i došli. Prenosimo vam najzanimljivije dijelove Emirove priče.

- Moj burazeru, sve ti je počelo poslije Doma za vešanje kada me je Slobo, a koristeći se mojom obitelji, ucijenio da radim za njega. Nije mi bilo druge do preći u ilegalu, inače bi me ubili. Odmah sam se povezao sa ovdašnjim patriotskim pokretom i započeo pripreme za odbranu naše zemlje. I eto, i sam znaš kako je dalje išlo. Sada sam borac naše armije i radim na svim linijama. Ma, ljudi, izdržaćemo do kraja, ima da bradonje otjeramo do Drine. Ali, najteže mi padaju ove laži o meni i to što po dunjaluku radi taj moj dvojnik. Boli me to što raja konta da sam to zaista ja. Pa zar bih ja toliko pljuvao na svoju Bosnu i pravio četnicima FEST u Beogradu, zar bih ja podržavao onog četničinu Slobu? Ali neka, sve će uskoro izaći na vidjelo, istina mora da pobijedi! I svi ovi miševi što su pisali protiv mene, ima da dobiju svoje. Reci tom svom Jergoviću da ću mu diktafon u žvalje nabiti. A Paskaljević će pojesti svoja muda, to neka se zna - završava Emir svoju priču, dajući glavom znak ljudima da je vrijeme da krenu. Ovo je svakako samo jedan mali dio cijele misterije. Mnogo detaljnije o ovom pročitat ćete u slijedećem broju, možda i u ekskluzivnom razgovoru sa Emirom. A ako ne vjerujete, do tada pogledajte fotografije. Ako laže koza, ne laže rog.


SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Kusta110
Pravi Emir Kusturica

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Kusta111
Njegov dvojnik Pantelija S. Milisavljević


_____

Uprava napolje!
avatar
Guest

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Guest on Thu Jan 08, 2015 11:02 pm

pa jel emir nije resic nino?  SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo 2348298330
avatar
Guest

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Guest on Sun Jan 11, 2015 4:20 pm


Sarajevski pjesnik, duhovni beskućnik, Abdulah Sidran, je napisao da se Emir Kusturica pretvorio u Panteliju. Šta drugo može da piše čovjek koji se naočigled svoga naroda pretvara u bojler koji i gore i dole rđa a curi i pišti na sve strane. Svaki čas se isčekuje da Akademik svečano eksplodira. Kako bojleru i dolikuje?! Šta drugo da radi nego da zamišlja kako se drugi likovi iz njegovog života pretvaraju u nešto drugo. Ne moraju se listati knjige iz psihoanalize da bi se došlo do srži Sidranovih govnarija. To se traži po kontejnerima velikih pjesnika gdje je čovjek bojler čeprkao čitav život tražeći inspiraciju. Lista osoba kojima Sidran duguje novac je poduga i da bi dugovanja bila otpisana Sidran mijenja biografije svojih savremenika!

Ako je Kusturica u ratu poginuo braneći Sarajevo a Udba umjesto njega namontirala Panteliju kako je onda Sidran 2008. u aprilu došao na Mećavnik da ponudi Kusturici scenarij čija bi naplata obezbjedila penziju koju nije zaradio braneći Sarajevo i pišući borbene stihove ”Naša je Drina Meka i Medina!”. Dolazak na Mećavnik je bio stari trik sarajevskog šibicara: stavio je na sto napisane tri stranice koje bih ja trebalo da ponovo napišem onda i snimim film! Čak i da nije tako što ne ode Panteliji nego dođe do Kusturice? Kada je, nešto kasnije bio na pragu da izgubi očinji vid i kada u Sarajevu nije bilo sponzora (kažu tamo nema mjesta gdje se nije provalio), stigao je kod Kusturice po pomoć da operiše katarktu!? Kako je onda Kusturica a ne Pantelija izvadio iz džepa pet hiljada eura i poslao ga u Sveti Vid gdje imaju podaci ko je operisan a ko je dao novac! Kada je shvatio da nema ništa od prodaje izandjalog scenarija zašto se, kasnije, u intervjuu Ninu, pravdao da je za operaciju katarakte ”odradio” knjigu „Smrt je neprovjerena glasina“ koju potpisuje Kusturica a ne Pantelija!
Abdulah Sidran je od malih nogu izražavao potrebu da svoju sitnu dušu ukrupni! Kao zaludni turista koji po mjenjačnicama velikog grada traži da mu sitniš od sto eura neko da u papirnoj novčanici. On je zapravo činio sve da ne bude sarajevski miš i zato je pisao poeziju. Posvećivao je Branku Mikuliću, Titu i poput morske drhtulje ženama koje nije mogao da povede u krevet. Tu je bio iskren. Šteta što se tada već nije pojavila ideja o Panteliji pa da čovjek koji se uspješno pretvorio u bojler ne doživi slavu koja mu nije pripadala. Ovako pišući svoje govnarije živi u ćorsokaku mijenja uvjerenja brže od vremenskih promjena u gradu gdje živi. Prije dvije godine je pisao u Oslobođenju, dok se nadao da će uzeti lovu, „protećiće još mnogo Miljacke dok se ne rodi talenat kao što je Kusturica“. Kada je vidio da neće maznuti svoju milju onda me proglasio mrtvim. Kakav pokušaj reketiranja. Po logici bojlera koji rđa i curi na sve strane ja bih trebalo da dokazujem kako sam malo živ a ta istina je mogla da se potvrdi davanjem novca! Tako bih Sidranu dokazao novcem da sam živ i kako ”My name is not Pantelija?” A šta ako bi se ustanovilo da je zapravo Sidran u Siriji popginuo kao i mnogi njegovi sunarodnjaci koji se borili protiv Bašara i da je ovaj bojler koji pred našim očima curi samo zamjena teze?
Čak iako je živ sumnjam da ćemo se više ikada gledati ali je važno da nešto sazna prije smrti! I do sada si me Avdo držao veoma nisko i zato imaš pozdrav odavde.
otto katz

Posts : 8153
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by otto katz on Sun Jan 11, 2015 4:25 pm

 ali je važno da nešto sazna prije smrti! I do sada si me Avdo držao veoma nisko i zato imaš pozdrav odavde.

Čekaj, šta je sad ovo, da njihov odnos nije bio samo o prijeteljstvu i umjetničkoj suradnji, nego i o slobodnoj tjelesnoj ljubavi dva odrasla muškarca?


_____
Ist das nötige Geld vorhanden, ist das Ende meistens gut.
William Murderface

Posts : 51707
Join date : 2012-06-10

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by William Murderface on Sun Jan 11, 2015 8:01 pm

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo 3579118792


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
beatakeshi

Posts : 10612
Join date : 2014-12-12

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by beatakeshi on Sun Jan 11, 2015 8:19 pm

Glede 5000 e - operacija oba oka u Sv. Vidu košta 2600e. Voli jalijaš da namasti pa to ti je.
bruno sulak

Posts : 23275
Join date : 2014-10-27

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by bruno sulak on Thu Feb 19, 2015 10:40 pm

neka ovoga ovde

http://blogs.spectator.co.uk/digbywardealdam/2015/02/emir-kusturica-interview-why-slavoj-zizek-is-a-fraud/


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar
Guest

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Guest on Thu Feb 19, 2015 10:56 pm

ogavan ton teksta i jako otupeo sagovornik.
William Murderface

Posts : 51707
Join date : 2012-06-10

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by William Murderface on Thu Feb 19, 2015 11:02 pm

A čuj, Slovenija zemlja bez značajne filozofske tradicije (who cares i ako jeste, a nije), u poređenju s kojom? Sa Srbijom?

Kakva budalaština od teksta.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
beatakeshi

Posts : 10612
Join date : 2014-12-12

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by beatakeshi on Thu Feb 19, 2015 11:17 pm

Orijentalizam novinara, naguravanje u fijoku.
A Kusta ko Kusta. Bolje da daje intervjue nego da pravi filmove.
ficfiric

Posts : 15216
Join date : 2012-02-10
Age : 167

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by ficfiric on Thu Feb 19, 2015 11:51 pm

Da istrolujem temu sa Nenadom Jankovicem

Spoiler:

Др Неле Карајлић: Како сам у недељу вече избегао линч у Сарајеву

СВЕ је, као и увијек, почело из зајебанције. Након дивне промоције моје књиге на Јахорини, у хотелу "Бистрица", друштво се мало опустило, и уз шалу и пјесму паде идеја да се сутра у пристојном броју спустимо у Сарајево у један ресторан са врхунском клопом. Ја их подсјетих да моја маленкост нема неку нарочиту репутацију у главном граду Босне и Херцеговине те да ја не бих безрезервно подржао ту идеју. Еуфорија је, међутим, савладала здрав разум, те је кренуло убјеђивање да бих се и ја, након толико година, требало да видим са Сарајевом. На моје питање а шта то треба да видим, никада нисам добио увјерљив одговор. Но, након треће туре и феноменалне мезе, ја осјетих да ме друштво гледа као на "партибрејкера".

- Сви хоћемо у Сарајево, а ти једини нећеш.

То пробуди авантуристу у мени. Пристадох уз опкладу по којој, ако мене нико не препозна, ја плаћам све у кафани, а ако се догоди неко срање, он рачун преузима на себе.

Имао је све услове на својој страни. Ресторан се отвара само за наше друштво, недеља је, глух дан, на улицама само покоји пролазник, а град је прекрила нека летаргија, која је примјетна у свим дијеловима региона, као резултат не баш ружичасте економске и политичке ситуације. То је оно што дијеле све бивше републике СФРЈ. Апатију и безнађе!

Још једна ствар која је моме противнику ишла наруку је чињеница да је ресторан у једној мрачној и уској уличици у аустријском ткиву града. Клаустрофобија које такве улице његују побуђује мисао да је момак који је прије сто година пуцао на аустријског престолонасљедника учинио то да би се ослободио овог мрака.

Али не лези враже. Само што смо се паркирали испред самих врата ресторана, крај нас прођоше два момка, за које сам одмах осјетио да доносе невољу. Они ме препознаше. То сам, барем, у ових тридесет и кусур година колико је стара моја популарност, научио да осјетим. Затим скренуше на обалу и трчећим кораком несташе у сусједној улици.

Ми уђосмо у ресторан и ту поче онај љепши дио вечери. Газда нас је проводао из тањира у тањир, кроз ватромет укуса и све је било у најљепшем реду, док се не појави конобар који нам рече да напољу стоји пар људи који себе називају новинарима. Питају да ли могу да причају са Нелетом. Ја сам славодобитно закључио да сам добио опкладу!

Посласмо им поруку да дођу за пола сата, знајући да је то најједноставнији начин да их се барем на тренутак ослободимо. Међутим, новинари немаше стрпљења. Пар минута касније, рекоше нам да је неки локални портал објавио вијест да сам у Сарајеву. Ни то није омело добро расположење. Али, мени ђаво више није дао мира.

Упитах моју пријатељицу, која је пасионирани пратилац свега онога што је на интернету, колико има коментара. Она рече 107. Два минута након што је портал поставио вијест! То већ престаје да буде смијешно. Сарајлије, значи, не узнемирава тешка економска ситуација, привредни колапс, незапосленост, скок цијена, културно мртвило, њих тангира да ли је неки пјевач дошао у град или није. У наредних пар минута било је јасно да ће моја посјета Сарајеву добити већи публицитет од доласка самог папе. Број коментара развијао се геометријском прогресијом, а "Фејсбук" и "Твитер" се усијаше! У неким дијеловима града пуче интернет мрежа због пренапрегнутости.

У коментарима, наравно, преовладавају она два стара становника града које одавно познајем. Мржња и бијес. Помислих, можда рата не би ни било да су друштвене мреже постојале тих деведесетих, јер би се онда силни јунаци, да из себе избију јед, хватали тастатуре а не "калашњикова". Ту ми већ би незгодно што сам добио опкладу. Боље би било да сам зијанио, па да на миру попијемо феноменално бијело вино.

Пар минута касније, на врата закуцаше униформисане особе, наоружане онако како се наоружавају они који испред себе имају задатак да разбију демонстрације. Они не уђоше у кафану, али учтиво провјерише да ли је моја маленкост у објекту. Након што су примили потврдан одговор, они нам, исто тако учтиво, дадоше до знања да се не бринемо, да су они ту докле год буде потребно. Очигледно је полиција помно пратила дешавања на мрежи, и да је уочила да претње у неким коментарима имају основу за кривично гоњење.

Неко од наших за столом рече да смо сада заштићени као геј парада. Смијех нас све то вријеме није напуштао. Када смо добили информацију, да је напољу полиција блокирала све прилазе нашем ресторану, ја одлучих да ослободим друштво неугодног притиска за који сам, на неки начин сносио одговорност, те затражих дозволу да напустим објекат.

Као и свака озбиљна зграда, и ова, у којој је био ресторан, имала је своје споредне излазе. Искористивши га, ја не видјех тај перформанс који се одржавао у једној од најужих улица у граду, те не могу да будем свједок свих оних извјештаја који говоре о гомили људи, моткама, сјекирама и не знам већ чему.

Мене је чекао аутомобил на другој страни улице и док су новинари, који су покренули ово лудило, узалудно покушавали да ме нађу у ресторану, ја сам, уз дискретну пратњу федералне полиције, већ био на путу ка Јахорини.

У току вожње ројиле су ми се мисли. Овакав кермес нисам направио још од цркнутог маршала! Јел' ја призивам невољу или она прати мене? Зар једна опклада може да покрене оволико лудило? Ко се то боји мог доласка у град? Да ли се можда боје доласка свих оних старих Сарајлија који су из њега отишли? То би им било превише.

Све то вријеме кроз главу су ми се шуњали стихови једне пјесме моје омиљене рок атракције - "Забрањеног пушења". Пјесма се звала "Пклатови", а стихови су ишли, нешто као...

- Ноћас смо пробили обруч заједно, иза нас су магла, страх и зло. У дивљем бијегу без капи бензина. Коначно смо стигли на слободно тло.


_____

Uprava napolje!
avatar
Guest

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Guest on Wed Jan 20, 2016 3:29 pm

Seksualna tenzija između jugoslovenskog komunizma i srpskog nacionalizma
Yesterday at 11:46am · 


Murat Kusturica, otac Nemanjin, prvoborac Prve krajiške brigade, sa drugovima u Vršcu novembra 1944. godine.


SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo 12495034_1735295036702525_6540706632991672927_n
avatar
Guest

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Guest on Wed Jan 20, 2016 3:48 pm

e dobra ti grupa ta SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo 1143415371
avatar
Guest

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Guest on Wed Jan 20, 2016 3:51 pm

mozda ti se i ova dopadne SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo 1399639816
avatar
Guest

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Guest on Wed Jan 20, 2016 3:52 pm

znam i to SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo 1143415371

najjaca stranica na srpskom fejsbuku je ipak


Скривена порука слободних зидара на споменику Јоакима Вујића

avatar
Guest

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Guest on Sat Jan 14, 2017 6:31 pm

Emir Kusturica održao je govor na sahrani u Sopotu, nakon koje je danas ubijen Kekin kum Milomir Jovanović iz Vranića. Kusta je samo pukom srećom izbegao metak, zato što je nakon održanog govora odmah seo u automobil i otišao na Mećavnik

ficfiric

Posts : 15216
Join date : 2012-02-10
Age : 167

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by ficfiric on Sat Jan 14, 2017 6:38 pm

diktotar wrote: Kusta je samo pukom srećom izbegao metak, zato što je nakon održanog govora odmah seo u automobil i otišao na Mećavnik

... dok su svi ostali koji nisu odmah seli u automobil i otisli na Mecavnik, pogodjeni metkom?


_____

Uprava napolje!
avatar
Guest

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Guest on Sat Jan 14, 2017 6:43 pm

pa to  SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo 3579118792 

inace divno drustvo

SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo Empty Re: SENZACIONALNO!!! Kusturica poginuo 1994. braneći Sarajevo

Post by Sponsored content


    Current date/time is Wed Jul 24, 2019 10:26 am