Festival autorskog filma

kud_genijalci

Posts : 996
Join date : 2012-02-10
Location : udbaška vikendica u Vražogrncima

Festival autorskog filma - Page 6 Empty Re: Festival autorskog filma

Post by kud_genijalci on Thu Dec 06, 2018 5:08 pm

Anđe'o wrote:Nisam gledao film, ali   Mitina kritika Tereta i sama donosi puno zadovoljstva
Štaviše, ako uzmemo u obzir spodobe koje Glavonić prikazuje na sceni svadbe koje bahanalno uživaju uz narodnu muziku, šikaniraju mladog pankera i bacaju biološki otpad po prirodi, a zatim i policajce u Makišu koji prekraćuju vreme tokom odbrane zemlje uz prostitutku-uličarku, rekao bih da ovde imamo posla sa narodom koji bi u pogledu relaizacije ratnog zločina morao biti bahatiji. Ali, začudo nije. Srbi su neozbiljna, oblaporna stoka u svakoj situaciji sem onda kada prave ratni zločin gde su hladni, razumni i precizni. Vrlo zanimljiva nedoslednost jer bi unutar logike ove priče moralo biti upravo obrnuto, da vozač kamiona posle ispijanja dva kartona vinjaka pijan udari u kokošinjac, prikrije trag koljući povređenu živinu zubima i onda nastavi dalje krivudajući putem.

Međutim, u Glavonićevom svetu, Srbi us istovremeno potpuni idioti i racionalni zločinci koji su digli svoju delatnost na industrijski nivo.

Ovo je čista pajkićevština. 
Neka učitaljica ili dokoni penzioner bi sve ovo slupao u rečenicu: "Bruka nas po svetu i prikazuje kao pijandure i divljake i zločince!", a Dimitrije je to sve razvukao kao Bodrijar, dobro, više kao Vladušić u sonoj bljuvotini o urbanom u književnosti, jer se posrao po pankerima u jugofilima, isto kao Vladušić po postmodernistima i "urbanistima" koji se gade sela i gradića (a treba li reći kako su tamo zdravi i neiskvareni ljudi?).

U stvari, Dimitriju smeta levičarski bekgradund - jer on i ostali pajkićevski furaju priču o pobijenom građanstvu "od strane" seljaka partizana u vunene čarape i cokule - pa se sada on zapravo šlepuje uz patriote i kao lisica koja tužaka zeca međedu i on tužaka Glavonića "evo nas oklevetao za pare!", zapravo radi ono što je navodno Glavonić radio, šlepujući se uz hladnjaču a da bi snimio film o panku.

Dimitrija više boli pank i jugofilija od "autošovinizma", ali on dobro dođe da se i on pokenja po Glavoniću i tako još jednom izbljuje jed zbog nedavanja pare "Mezimici".


_____
Sergej je gori od Vučića. Obećavaju brzi voz za 2 godine a ukinuli i spori voz Bgd-N. Sad. Đilas je kataklizma. Žuta ljiga nas je upropastila.

    Current date/time is Sat Aug 24, 2019 5:26 am