Grimm

Ajant23

Posts : 125
Join date : 2014-11-07

Grimm Empty Grimm

Post by Ajant23 on Wed Nov 19, 2014 7:32 am

Pre prvog susreta sa ubicom koji sedi na kosilici za travu u seriji True Detective, postojao je "Lawnmower Killer". Osamdesete su tek počinjale i svoju prvu saradnju su tako ostvarili Jim Kouf i David Greenwalt, parodirajući horor filmove.

Između komedije i horora, uglavnom kroz komediju u smislu osetnog talenta za dramu (pogotovo kod Koufa), kretaće se dalje njihove karijere.

Jim Kouf će stvoriti i serijal Badhamovih hit filmova: Stakeout i Another Stakeout, pa potom u narednoj deceniji i Ratnerov hit serijal: Rush Hour.

Karijera Davida Greenwalta, koju je počeo baš pomenutom saradnjom sa Koufom, razvijaće se  zasebnim tokom kroz tipične tinejdžerske komedije osamdesetih sa mnogim reprezentativnim mladim zvezdama tadašnjeg Holivuda. U devedesetim prelazi na televiziju gde debelo radi na Whedonovoj seriji Buffy the Vampire Slayer, a potom na osnovu nje kreira i spin off seriju Angel.

Kada lopov pred hapšenje, dragoceni dijamant sakrije na spratu neke zgrade u izgradnji da bi ga pokupio kad izađe iz zatvora, a onda shvati da je tu građena i izgrađena policijska stanica, tada je scenaristički trojac Grimma kompletiran poslednjim članom, Stephenom Carpenterom. Iako nema toliko značajnu scenarističku karijeru kao prva dvojica, ima svakako iza sebe dovoljno uspešnu komediju (malo li je) kao i činjenicu da je u osamdesedim radio i kao snimatelj. Ovo dodatno bogati impresiju o važnom elementu serije, upečatljivom koloritu zelenog Portlanda, grada duboko na severozapadu SAD i zamalo na obali okeana.

Meni lično, Grimm je najzabavnija serija koja se emituje na TV-u poslednjih godina i, kada već ovaj potforum još nema nijedan topic, neka ovo bude prvi.

    Current date/time is Thu Jun 27, 2019 12:00 pm