Америчка пасторала (2016.)

Share
uskok i ajduk

Posts : 6256
Join date : 2014-12-09

Америчка пасторала (2016.)

Post by uskok i ajduk on Thu Mar 29, 2018 7:19 pm

По мом мишљењу, ово је изузетан филм о друштвеним маскама. Двоје формирају породицу у руралној идили, не зато што то желе, него да не би "штрчали" од америчког идеала из 1950-тих. (он је изразито урбани Амер, а она, како се после показало, у суштини свог бића не жели ни да се удаје, него нешто сасвим друго)

У почетку филма, да није као код свих једино указује то што имају ћерку јединицу, јер мислим да је амерички стандард за 1950-е четворо, петоро дечурлије. 

Као одговор на друштвену маску родитеља, ћерка одлази у левичарско подземље. Навлачи сопствену друштвену маску. Њена милитантност нема никаквог оправдања у политичким ставовима родитеља. јер, они су леви либерали, који је васпитавају да буде либерална, антиратна, толерантна, итд. Њена мржња није ни према класности, ни према политици, она мрзи родитеље јер су се одрекли себе, нарочито мајку. 

Размишљао сам, шта би била српска/југословенска "пасторала"?
"Позориште у кући"? Односно неуспео римејк "Позоришта у кући"? (тј, тај модел урбане идиле) _____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić

    Current date/time is Sun Feb 17, 2019 11:02 am