Naprednjakluk

Share

Posts : 2841
Join date : 2017-11-27

Re: Naprednjakluk

Post by Mr. Moonlight on Fri Mar 02, 2018 12:04 pm

sve su reči već korišćene, moguće su najrazličitije asocijacije
avatar

Posts : 4087
Join date : 2014-10-28
Age : 39

Re: Naprednjakluk

Post by Mr.Pink on Fri Mar 02, 2018 12:06 pm

ja bih otvorio "carli i fabrika cokolade" 

kada bi me upitali da li decu hranimo cokoladom, odgovorio bih naravno da ne, imaju placenu pauzu od 30 minuta, jedu sta hoce, cene u menzi su pristupacne


_____
СВЕ СУДИЈЕ ХАШКОГА СУДА 
МОГУ ДА НАМ ЛИЖУ МУДА!

srce ruka lopata
Guest

Re: Naprednjakluk

Post by Guest on Fri Mar 02, 2018 12:10 pm

beatakeshi wrote:Možda je vrtić za tuberkuloznu decu?


bice uskoro, kad pobede tamjan antivakseri. bas je juce od malih boginja umrlo jos jedno dete vakcinisano molitvom i ikonom sa ostroga. 

vidi se da je to ekipica citaca naslova i kupaca pismenih seminarskih i diplomskih radova.
avatar

Posts : 10517
Join date : 2015-11-22

Re: Naprednjakluk

Post by Gargantua on Sun Mar 04, 2018 8:38 am

Poreklo poznate izreke "zgranuta kao Olivera Zekić"....

---

Чланица Савета РЕМ-а Оливера Зекић упутила је писмо генералном директору РТС-а Драгану Бујошевићу поводом емисије "Упитник" од четвртка 1. марта. Писмо преносимо у целости.

Поштовани господине Бујошевићу,

Обраћам Вам се овим писмом, јер је Регулаторно тело за електронске медије добило низ приговора гледалаца и током приказивања емисије Упитник (четвртак, 1. март, 21 сат), као и дан по емитовању, који нису могли јасно да чују шта говори један од учесника дебате, Горан Весић, представник листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд". Служба за надзор и анализу РЕМ-а поступила је по приговорима и установила је да су они тачни, и да је, током емисије, режија смањивала звук, док је Горан Весић покушавао да говори.

У емисији за коју не постоје ни уређена правила, нити је јасно одређена секундажа током које неко од учесника може да говори, морам да Вас јасно и гласно питам, у складу са којим правилником, или можда по чијем налогу, сте смањили тон једном од гостију за чак два децибела? Сигурна сам да ће се и гледаоци сложити да се овако нешто никада није догодило на Јавном сервису, који је прављењем ове намерне техничке, тонске, а уствари дубоко политичке грешке, изразито фаворизовао представника бивше власти Драгана Ђиласа, коме је допуштено да говори и дебатује, док је представник владајуће коалиције, оваквим играњем са звуком, покушан да буде представљен као неко ко је непристојан, ко добацује и кибицује са стране.

Мало је рећи да је згранутост основни разлог за ово писмо, пошто осећај који имам, због чињенице да сте се, усред кампање, у режији, безочно поигравали тоном, далеко превазилази згранутост.

Више је реч о згрожености, поготово што је то урађено уочи предизборне ћутње, у емисији Упитник на првом програму Јавног сервиса. током које је једном присутном суштински укидан тон, и то да би се боље чуо други кандидат – Драган Ђилас. Емисија Упитник била је последња у низу предизборних емисија на Јавном сервису, што значи и да било каква исправка, или емитовање емисије са јасним тоном свих учесника, више није могуће.

А како сте ви Јавни сервис, и како имате законом јасно прописане обавезе када је реч о представљању листа и кандидата, не преостаје ми ништа друго, него да Вас јавно питам – шта сте, играјући се реглерима и утишавајући једног од учесника дебате, хтели да урадите?

Поготово што, све време кампање, Радио-телевизија Србије ништа слично није радила. Бошко Обрадовић је имао прилику да без стишавања, не само гласно да каже, него и гласно да пљуне своје политичке опононенте. Никола Сандуловић је, без смањивања звука, могао да поручи како је Александар Вучић кукавица, и да му уз то и прети. Драган Ђилас је, уз пун тон, наглас могао да се обрачунава и са Александром Вучићем и са Гораном Весићем. Једино је Весић био утишан.

Зашто? Шта сте ви? Разредни старешина који одлучује ко од ученика сме, а ко не сме нешто да каже? Судија који бира ко има право на завршну реч? Арбитар који ломи ногу једном фудбалеру, да би други могао да постигне гол?

И разумем ја када Ви, своје очигледне симпатије према једној страни, покријете законом. Уосталом, РЕМ је одмах, по Вашој пријави, реаговао и забранио спот Српске напредне странке, јер закон јесте тако налагао.

Такође, РЕМ није забрањивао, нити су Вама сметали, спотове Драгана Ђиласа, опет само зато што је за такву одлуку постојало упориште у закону.

Али, у ком и каквом закону, правилнику, или било ком другом акту, стоји одредба да режија може да утиша тон једном учеснику емисије, а другом да појача?

С којим правом сте гледаоцима, Србији, укинули право да сазнају, и чују, све?

На крају, пошто се хвалите да сте шампиони гледаности (што је чињеница коју сте, у четвртак увече брутално злоупотребили), морам да Вас подсетим на једну дефиницију фер плеја, по којој шампионе чини управо оно што раде – када их нико не гледа. У Вашем случају, оно што радите гледаоцима иза леђа, у режији, и емисије, али и у покушају режије читавих избора. А то је управо оно на шта немате право.

Без могућности да Вас, због недостатака у самом закону, чак и опоменем, одлучила сам да Вам бар јавно кажем шта сте, ко зна због чега и за кога, урадили.

Регулаторно тело за електронске медије

Члан Савета

Оливера Зекић
Guest

Re: Naprednjakluk

Post by Guest on Fri Mar 09, 2018 6:21 pm
avatar

Posts : 13291
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Naprednjakluk

Post by ficfiric on Sun Mar 11, 2018 3:15 pm

PUCNJAVA U POŽAREVCU Pucano na zamenika gradonačelnika

Na Dragana Kostića, zamenika gradonačelnika Požarevca i potpredsednika SNS u tom gradu u subotu je, dok je bio u službenom vozilu ’’škoda fabia’’, pucano iz vatrenog oružja.

Nije poznato ko je pucao na Kostića, ali se zna da je vatra na potpredsednika požarevačkog SNS-a otvorena dok je on bio u autu, sa osobom koja je bila na mestu suvozača. Na sreću u pucnjavi niko nije povređen, a napad se desio u subotu, oko 21 čas, u Ratarskoj ulici u Požarevcu.

Nezvanično se saznaje da se Kostić vraćao iz Kasidola, gde je dobio zahvalnicu zbog organizovanja kulturne manifestacije u tom selu. Nakon toga, pomoćnik gradonačeklnika Požarevca je prijatelja, koji sa njim bio u Kasidolu, povezao do kuće.

Ali, nakon što je zaustavio vozilo, odjeknuo je prasak, sličan pucnju, koji je polomio vetrobransko staklo na automobilu. Odmah je pozvana policioja, koja je obavila uviđaj na licu mesta, ali napadači još nisu pronađeni.

Za sada, nije poznat motiv napada na Kostića. Ono što se zna je da je pomoćniku gradonačelnika Požarevca prećeno sa nekoliko lažnih profila na Facebooku. Jedan od pretnji je i da ’’mu je sveća dogorela’’, kao i da mu ’’bliži kraj’’.

Policija proverava ko stoji iza naloga sa kojih su upućivane pretnje, ali se ne oglašava zvanično povodom ovog slučaja.


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 13291
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Naprednjakluk

Post by ficfiric on Sun Mar 25, 2018 2:27 pm

Investicije
_____

Uprava napolje!

Posts : 506
Join date : 2015-07-10

Re: Naprednjakluk

Post by 1088 on Sun Apr 01, 2018 7:01 pm

imamo li kakvih dojava od našeg stalnog dopisnika iz barajeva?

N1 wrote:Opljačkane prostorije SNS u Barajevu, odneta baza članstva

Stranačke prostorije Srpske napredne stranke (SNS) obijene su prošle noći u beogradskom naselju Barajevo i iz njih su odneti računari i baza članstva, čime je načinjena veća materijalna šteta, saopštio je Gradski odbor stranke.

Kako je saopšteno, napad na imovinu stranke je "još jedan pokušaj terora i zastrašivanja aktivista i članova i pozvao nadležne državne službe da počinioce "politički motivisanog napada" privedu pravdi.

"Poručujemo huligаnimа i svim drugim političkim neistomišljenicimа dа se nismo uplаšili i dа nаs nikаkvi vаndаlski nаpаdi neće zаustаviti u nаstojаnjimа dа Beogrаd bude pristojаn, moderаn i uređen grаd u kome se rаdi i grаdi, а svаki vid vаndаlizmа nаjoštrije sаnkcioniše", navodi se u saopštenju. 
avatar

Posts : 10517
Join date : 2015-11-22

Re: Naprednjakluk

Post by Gargantua on Sun Apr 01, 2018 7:29 pm

Sad kad počnu da nestaju članovi barajevskog SNS, jedan po jedan i neznano kud #horror #thriller #murder #mystery

Posts : 2841
Join date : 2017-11-27

Re: Naprednjakluk

Post by Mr. Moonlight on Sun Apr 01, 2018 7:40 pm

1088 wrote:imamo li kakvih dojava od našeg stalnog dopisnika iz barajeva?prolazio sam danas, radnja deluje napušteno, jedno razbijeno okno prozora lupa kako ga vetar pomera, na podu leže dve zgažene čokoladice bananice i to je sve od robe što je ostalo, pored toga je još  na podu ostavljen jedan telefon, nisam mogao da vidim šta je na njemu i da li uopšte radi
Guest

Re: Naprednjakluk

Post by Guest on Tue Apr 17, 2018 3:21 pmРеконструисаће се и 650 метара пруге чиме ће се брзина од 60 повећати на 100 километара на сат

na 650 m pruge
avatar

Posts : 13291
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Naprednjakluk

Post by ficfiric on Tue Apr 17, 2018 3:36 pm

Kad su mogli zaplenjenu vutru izrazavati u miligramima, mogli su i ovde reci 650000mm pruge ili u nekoj manje popularnoj jedinici, tipa 65 dekametara... Zrela je za rekonstrukciju


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 13291
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Naprednjakluk

Post by ficfiric on Sat Apr 28, 2018 10:53 pm

Ko je stradalog aktivistu poslao na autoput da lepi plakate?

Više od godinu dana prošlo je od tragične smrti Milivoja Gajića, aktiviste SNS koji je u jeku minule predsedničke kampanje poginuo dok je noću lepio plakate na delu autoputa između Beograda i Novog Sada.

http://rs.n1info.com/a383664/Vesti/Ko-je-stradalog-aktivistu-poslao-na-autoput-da-lepi-plakate.html

Istraga je utvrdila da za njegovu pogibiju niko nije kriv, a tužilaštvo se okolnostima pod kojim se Gajić kobne noći našao na autoputu – nije ni bavilo.

Noć pred veliki miting tada predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u Novom Sadu, Milivoj Gajić, aktivista Srpske napredne stranke iz Nove Pazove, otišao je tamo gde nije smeo. Na stubovima na autoputu zalepio je plakate s Vučićevim likom, pre nego što je na njega naleteo automobil koji ga je ubio na licu mesta.

"Noćas je bio jedan strašan događaj. Naš drug, naš prijatelj, naš aktivista, naprednjak iz Pazove je poginuo lepeći plakate u saobraćajnoj nesreći. Gajić Milivoj. Neka mu je prosta naša srpska zemlja", rekao je 18. marta 2017. godine Aleksandar Vučić.

Prost je i epilog ovog tragičnog događaja. Krivična prijava protiv čoveka koji je automobilom naleteo na Gajića je odbačena, a ko je aktivistu poslao da lepi plakate tamo gde je zabranjeno – nikad nije ni ispitano.

"Ovo tužilaštvo nije istraživalo zašto se sada pokojni Gajić Milivoj kritičnom prilikom nalazio na navedenom mestu", navodi Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.

Za pravnike, odluka tužilaštva da ne ispita ko je Gajića poslao na autoput u najmanju ruku je problematična, jer je jasno da mu je tamo život bio ugrožen.

"Moguće je da ogovornosti zaista i nema, ali ako niste ni saslušali one koji su odlučivali i poslali nekog na takav zadatak, onda kao tužilaštvo nemate razloga da odbacite krivičnu prijavu, osim ukoliko se ne radi se ne radi o političkoj odluci tužilaštva", kaže Milan Antonijević iz YUCOM-a.

Iza Milivoja Gajića ostali su supruga i dvoje dece. Starija ćerka Jelena još uvek traži odgovore i kaže – jedno je sigurno. Njen otac te večeri nije išao na autoput samoinicijativno, već po direktivi.

"Išao je po nalogu stranke. Stigli su plakati u pola jedanaest uveče, oni su otišli da lepe i desilo se to što se desilo. Nama je stiglo rešenje da se, po svemu tome, vodi da je tata kriv što se desio to veče na autoputu, što je poginuo i što se sve to desilo", kaže Jelena Gajić.

Predsednik opštine Stara Pazova i prvi čovek lokalnih naprednjaka Đorđe Radinović nije odgovorio na pitanje N1 da li je stranka kobne večeri naložila aktivistima da plakate lepe na autoputu. Potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže da ne želi da komentariše odluke tužilaštva, ali tvrdi - niko nije imao nameru da čoveka pošalje u smrt.

"Ja iskreno sumnjam da je iko imao bilo kakvu nameru – ako je i dao neki predlog ili zadatak, politički, uslovno rečeno zadatak da se neke radnje rade", rekao je Vučević.

N1: Da li je moguće da čovek prosto ode u toku noći sam da lepi plakate a da ga neko nije tamo poslao?

"Moguće je. Ne mogu to da isključim", odgovara Vučević.

N1: U toku noći, na autoput, gde je zabranjeno lepiti plakate?

"Ja nisam rekao da je dozvoljeno ili nije dozvoljeno. Pitate da li je moguće, ja kažem moguće je", kaže Miloš Vučević.

Srpska napredna stranka je, međutim, nakon nesreće obećala da će pomoći porodici Gajić. Godinu dana kasnije, kažu, svi su ih zaboravili.

"Obećano nam je dosta toga. Pomogli su mi, dali su mi posao. Dobila sam otkaz… Prosto, zbog smanjenja radne snage nisu više imali potrebe za mojim radnim mestom. Majci je obećan posao koji nije dobila. Spomenik sam ja podigla, isplaćujem ga mesečno, 150 evra dajem ratu. Opseg su pomogli", kaže Jelena Gajić.


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 4586
Join date : 2016-03-28

Re: Naprednjakluk

Post by disident on Sat Apr 28, 2018 11:29 pm

ako


_____
Admin
avatar

Posts : 4586
Join date : 2016-03-28

Re: Naprednjakluk

Post by disident on Sat Apr 28, 2018 11:42 pm

Mr. Moonlight wrote:
1088 wrote:imamo li kakvih dojava od našeg stalnog dopisnika iz barajeva?prolazio sam danas, radnja deluje napušteno, jedno razbijeno okno prozora lupa kako ga vetar pomera, na podu leže dve zgažene čokoladice bananice i to je sve od robe što je ostalo, pored toga je još  na podu ostavljen jedan telefon, nisam mogao da vidim šta je na njemu i da li uopšte radi
Ahahahha tek sad vidim ovo, cuj prozorsko okno, gde si ti bre putovao, kroz svajcarsku   . Cuj prozor, radim u limenoj kutuji sa ulaznim vratima _____
Admin
avatar

Posts : 10517
Join date : 2015-11-22

Re: Naprednjakluk

Post by Gargantua on Fri May 18, 2018 10:43 am

Rešenjem o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi iz oblasti savremenog stvaralaštva u 2018. godini – koje je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević doneo 3. maja – dodeljeno je 1.400.000 dinara organizaciji „Savet za igru Srbije“ sa sedištem u Beogradu za projekat „15. Beogradski festival igre“.


https://gerila.rs/novi-sad-donirao-1-400-000-za-aju-jung/
avatar

Posts : 49023
Join date : 2012-06-10

Re: Naprednjakluk

Post by William Murderface on Fri May 18, 2018 11:07 am_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 17114
Join date : 2012-02-12
Location : Outest space!

Re: Naprednjakluk

Post by паће on Fri May 18, 2018 11:10 am

Добро, де, колико ко може. Кад већ Нови Сад нема аеродром.


_____
Nabij si u dupe duh vremene, ko zna možda ćeš zatrudneti
What do you mean with "for the time being", as if there was only one? There are many time beings, we just don't see them cos' we're space beings.
Guest

Re: Naprednjakluk

Post by Guest on Fri May 18, 2018 11:10 am

što kaže kokoška u vicu, "ko'lko ko daaaa"
avatar

Posts : 17114
Join date : 2012-02-12
Location : Outest space!

Re: Naprednjakluk

Post by паће on Fri May 18, 2018 11:15 am

У ствари, није се ту нешто много мењало. Тамо деведесетих је било да Зрењанин тако из чиста мира пошаље сву со за путеве Београду, оно чисто да помогне. Солидарност, бато.


_____
Nabij si u dupe duh vremene, ko zna možda ćeš zatrudneti
What do you mean with "for the time being", as if there was only one? There are many time beings, we just don't see them cos' we're space beings.
Guest

Re: Naprednjakluk

Post by Guest on Fri May 18, 2018 11:39 am

di je naš natrijum hlorid

Posts : 2841
Join date : 2017-11-27

Re: Naprednjakluk

Post by Mr. Moonlight on Fri May 18, 2018 12:21 pm

tehnički natrijum hlorid, moliću lepo
avatar

Posts : 10517
Join date : 2015-11-22

Re: Naprednjakluk

Post by Gargantua on Sat May 19, 2018 8:50 am

avatar

Posts : 5263
Join date : 2017-11-16
Location : Nosgoth

Re: Naprednjakluk

Post by KinderLad on Sat May 19, 2018 9:32 am

To je ona fora - kad su Srbi primili hriscanstvo
avatar

Posts : 14737
Join date : 2014-12-01

Re: Naprednjakluk

Post by Filipenko on Sat May 19, 2018 11:03 am

Ne znam tu foru.

Inace, sta je tzv. Riha mislila, da oni sami smisljaju govore? Naravno da im to dostavljaju iz 1 centra.

Re: Naprednjakluk

Post by Sponsored content


    Current date/time is Sat Jan 19, 2019 3:50 am