Naprednjakluk

Share
avatar

Posts : 1363
Join date : 2017-11-27

Re: Naprednjakluk

Post by Mr. Moonlight on Fri 02 Mar 2018, 12:04

sve su reči već korišćene, moguće su najrazličitije asocijacije


_____
    .i.
avatar

Posts : 2257
Join date : 2014-10-28
Age : 38

Re: Naprednjakluk

Post by Mr.Pink on Fri 02 Mar 2018, 12:06

ja bih otvorio "carli i fabrika cokolade" 

kada bi me upitali da li decu hranimo cokoladom, odgovorio bih naravno da ne, imaju placenu pauzu od 30 minuta, jedu sta hoce, cene u menzi su pristupacne


_____
СВЕ СУДИЈЕ ХАШКОГА СУДА 
МОГУ ДА НАМ ЛИЖУ МУДА!

srce ruka lopata
avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Naprednjakluk

Post by xie saike on Fri 02 Mar 2018, 12:10

beatakeshi wrote:Možda je vrtić za tuberkuloznu decu?


bice uskoro, kad pobede tamjan antivakseri. bas je juce od malih boginja umrlo jos jedno dete vakcinisano molitvom i ikonom sa ostroga. 

vidi se da je to ekipica citaca naslova i kupaca pismenih seminarskih i diplomskih radova.


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 7993
Join date : 2015-11-22

Re: Naprednjakluk

Post by Gargantua on Sun 04 Mar 2018, 08:38

Poreklo poznate izreke "zgranuta kao Olivera Zekić"....

---

Чланица Савета РЕМ-а Оливера Зекић упутила је писмо генералном директору РТС-а Драгану Бујошевићу поводом емисије "Упитник" од четвртка 1. марта. Писмо преносимо у целости.

Поштовани господине Бујошевићу,

Обраћам Вам се овим писмом, јер је Регулаторно тело за електронске медије добило низ приговора гледалаца и током приказивања емисије Упитник (четвртак, 1. март, 21 сат), као и дан по емитовању, који нису могли јасно да чују шта говори један од учесника дебате, Горан Весић, представник листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд". Служба за надзор и анализу РЕМ-а поступила је по приговорима и установила је да су они тачни, и да је, током емисије, режија смањивала звук, док је Горан Весић покушавао да говори.

У емисији за коју не постоје ни уређена правила, нити је јасно одређена секундажа током које неко од учесника може да говори, морам да Вас јасно и гласно питам, у складу са којим правилником, или можда по чијем налогу, сте смањили тон једном од гостију за чак два децибела? Сигурна сам да ће се и гледаоци сложити да се овако нешто никада није догодило на Јавном сервису, који је прављењем ове намерне техничке, тонске, а уствари дубоко политичке грешке, изразито фаворизовао представника бивше власти Драгана Ђиласа, коме је допуштено да говори и дебатује, док је представник владајуће коалиције, оваквим играњем са звуком, покушан да буде представљен као неко ко је непристојан, ко добацује и кибицује са стране.

Мало је рећи да је згранутост основни разлог за ово писмо, пошто осећај који имам, због чињенице да сте се, усред кампање, у режији, безочно поигравали тоном, далеко превазилази згранутост.

Више је реч о згрожености, поготово што је то урађено уочи предизборне ћутње, у емисији Упитник на првом програму Јавног сервиса. током које је једном присутном суштински укидан тон, и то да би се боље чуо други кандидат – Драган Ђилас. Емисија Упитник била је последња у низу предизборних емисија на Јавном сервису, што значи и да било каква исправка, или емитовање емисије са јасним тоном свих учесника, више није могуће.

А како сте ви Јавни сервис, и како имате законом јасно прописане обавезе када је реч о представљању листа и кандидата, не преостаје ми ништа друго, него да Вас јавно питам – шта сте, играјући се реглерима и утишавајући једног од учесника дебате, хтели да урадите?

Поготово што, све време кампање, Радио-телевизија Србије ништа слично није радила. Бошко Обрадовић је имао прилику да без стишавања, не само гласно да каже, него и гласно да пљуне своје политичке опононенте. Никола Сандуловић је, без смањивања звука, могао да поручи како је Александар Вучић кукавица, и да му уз то и прети. Драган Ђилас је, уз пун тон, наглас могао да се обрачунава и са Александром Вучићем и са Гораном Весићем. Једино је Весић био утишан.

Зашто? Шта сте ви? Разредни старешина који одлучује ко од ученика сме, а ко не сме нешто да каже? Судија који бира ко има право на завршну реч? Арбитар који ломи ногу једном фудбалеру, да би други могао да постигне гол?

И разумем ја када Ви, своје очигледне симпатије према једној страни, покријете законом. Уосталом, РЕМ је одмах, по Вашој пријави, реаговао и забранио спот Српске напредне странке, јер закон јесте тако налагао.

Такође, РЕМ није забрањивао, нити су Вама сметали, спотове Драгана Ђиласа, опет само зато што је за такву одлуку постојало упориште у закону.

Али, у ком и каквом закону, правилнику, или било ком другом акту, стоји одредба да режија може да утиша тон једном учеснику емисије, а другом да појача?

С којим правом сте гледаоцима, Србији, укинули право да сазнају, и чују, све?

На крају, пошто се хвалите да сте шампиони гледаности (што је чињеница коју сте, у четвртак увече брутално злоупотребили), морам да Вас подсетим на једну дефиницију фер плеја, по којој шампионе чини управо оно што раде – када их нико не гледа. У Вашем случају, оно што радите гледаоцима иза леђа, у режији, и емисије, али и у покушају режије читавих избора. А то је управо оно на шта немате право.

Без могућности да Вас, због недостатака у самом закону, чак и опоменем, одлучила сам да Вам бар јавно кажем шта сте, ко зна због чега и за кога, урадили.

Регулаторно тело за електронске медије

Члан Савета

Оливера Зекић
avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Naprednjakluk

Post by xie saike on Fri 09 Mar 2018, 18:21


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 10952
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Naprednjakluk

Post by ficfiric on Sun 11 Mar 2018, 15:15

PUCNJAVA U POŽAREVCU Pucano na zamenika gradonačelnika

Na Dragana Kostića, zamenika gradonačelnika Požarevca i potpredsednika SNS u tom gradu u subotu je, dok je bio u službenom vozilu ’’škoda fabia’’, pucano iz vatrenog oružja.

Nije poznato ko je pucao na Kostića, ali se zna da je vatra na potpredsednika požarevačkog SNS-a otvorena dok je on bio u autu, sa osobom koja je bila na mestu suvozača. Na sreću u pucnjavi niko nije povređen, a napad se desio u subotu, oko 21 čas, u Ratarskoj ulici u Požarevcu.

Nezvanično se saznaje da se Kostić vraćao iz Kasidola, gde je dobio zahvalnicu zbog organizovanja kulturne manifestacije u tom selu. Nakon toga, pomoćnik gradonačeklnika Požarevca je prijatelja, koji sa njim bio u Kasidolu, povezao do kuće.

Ali, nakon što je zaustavio vozilo, odjeknuo je prasak, sličan pucnju, koji je polomio vetrobransko staklo na automobilu. Odmah je pozvana policioja, koja je obavila uviđaj na licu mesta, ali napadači još nisu pronađeni.

Za sada, nije poznat motiv napada na Kostića. Ono što se zna je da je pomoćniku gradonačelnika Požarevca prećeno sa nekoliko lažnih profila na Facebooku. Jedan od pretnji je i da ’’mu je sveća dogorela’’, kao i da mu ’’bliži kraj’’.

Policija proverava ko stoji iza naloga sa kojih su upućivane pretnje, ali se ne oglašava zvanično povodom ovog slučaja.


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 10952
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Naprednjakluk

Post by ficfiric on Sun 25 Mar 2018, 14:27

Investicije
_____

Uprava napolje!

Posts : 411
Join date : 2015-07-10

Re: Naprednjakluk

Post by 1088 on Sun 01 Apr 2018, 19:01

imamo li kakvih dojava od našeg stalnog dopisnika iz barajeva?

N1 wrote:Opljačkane prostorije SNS u Barajevu, odneta baza članstva

Stranačke prostorije Srpske napredne stranke (SNS) obijene su prošle noći u beogradskom naselju Barajevo i iz njih su odneti računari i baza članstva, čime je načinjena veća materijalna šteta, saopštio je Gradski odbor stranke.

Kako je saopšteno, napad na imovinu stranke je "još jedan pokušaj terora i zastrašivanja aktivista i članova i pozvao nadležne državne službe da počinioce "politički motivisanog napada" privedu pravdi.

"Poručujemo huligаnimа i svim drugim političkim neistomišljenicimа dа se nismo uplаšili i dа nаs nikаkvi vаndаlski nаpаdi neće zаustаviti u nаstojаnjimа dа Beogrаd bude pristojаn, moderаn i uređen grаd u kome se rаdi i grаdi, а svаki vid vаndаlizmа nаjoštrije sаnkcioniše", navodi se u saopštenju. 
avatar

Posts : 7993
Join date : 2015-11-22

Re: Naprednjakluk

Post by Gargantua on Sun 01 Apr 2018, 19:29

Sad kad počnu da nestaju članovi barajevskog SNS, jedan po jedan i neznano kud #horror #thriller #murder #mystery
avatar

Posts : 1363
Join date : 2017-11-27

Re: Naprednjakluk

Post by Mr. Moonlight on Sun 01 Apr 2018, 19:40

1088 wrote:imamo li kakvih dojava od našeg stalnog dopisnika iz barajeva?prolazio sam danas, radnja deluje napušteno, jedno razbijeno okno prozora lupa kako ga vetar pomera, na podu leže dve zgažene čokoladice bananice i to je sve od robe što je ostalo, pored toga je još  na podu ostavljen jedan telefon, nisam mogao da vidim šta je na njemu i da li uopšte radi


_____
    .i.
avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Naprednjakluk

Post by xie saike on Tue 17 Apr 2018, 15:21Реконструисаће се и 650 метара пруге чиме ће се брзина од 60 повећати на 100 километара на сат

na 650 m pruge


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 10952
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Naprednjakluk

Post by ficfiric on Tue 17 Apr 2018, 15:36

Kad su mogli zaplenjenu vutru izrazavati u miligramima, mogli su i ovde reci 650000mm pruge ili u nekoj manje popularnoj jedinici, tipa 65 dekametara... Zrela je za rekonstrukciju


_____

Uprava napolje!

Re: Naprednjakluk

Post by Sponsored content


    Current date/time is Tue 24 Apr 2018, 14:28