Hrvatska

Share
avatar

Posts : 11312
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Hrvatska

Post by ficfiric on Fri Sep 01, 2017 3:34 pm

Mamic prohodao!

Na sudjenje je dosao na stakamaa otisao peske_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Hrvatska

Post by xie saike on Fri Sep 01, 2017 5:22 pm

https://www.facebook.com/DnevnadozaprosjecnogDalmatinca/photos/a.293384651017603.1073741829.293328941023174/486667011689365/?type=3&theater


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 6498
Join date : 2014-10-27

Re: Hrvatska

Post by Bluberi on Sat Sep 02, 2017 2:13 am

- Konkretna stvar o kojoj sam sa studentima pokušao razgovarati ticala se utvrđivanja povijesnog fašizma kao tabua sa negativnim predznakom u današnjim društvima i njihovim vodećim medijima. Uspostavljena je svojevrsna garnitura zlih svetinja, elitnih demona koji imaju ekskluzivni patronat nad takozvanim apsolutnim zlom, i čije dovođenje u vezu sa današnjicom predstavlja neoprostivu blasfemiju. Oni su odloženi na deponij na čijem ulazu stoji natpis „Zabranjeno aktualizirati“, pa je pristup dozvoljen samo smjernim historičarima, nastavnome osoblju i moralizatorima. Ta vrsta tabuizacije nekadašnjeg fašizma, uvjeren sam, poduzima se radi obrane današnjih fašistoidnih praksi. Ljubljanskoj Mladini, recimo, nedavno je dosuđena drakonska novčana kazna radi toga jer je, objavom usporednih fotografija, dovela u vezu slovenskoga političara Branka Grimsa sa Josephom Goebbelsom, iako nema nikakve sumnje da desničar Grims u svojem javnom djelovanju baštini tipično gebelsovske političke metode. Beogradski Danas, list dokazano demokratske orijentacije, nedavno je povodom Dana pobjede nad fašizmom objavio bez komentara dva citata Adolfa Hitlera, pa su ga najprije prijavili Savetu za medije s optužbom da širi fašističku mržnju i vrijeđa žrtve fašizma, a onda iz liberalnih krugova napali da pravi podmuklu usporedbu između današnje Srbije i nekadašnje nacističke Njemačke. To je vrlo zanimljivo, jer je Danasov potez istodobno tumačen i u bukvalnome i u ironijskom ključu, što je logički nepodnošljivo. List je, prema tome, optužen za širenje fašističke propagande upravo zbog toga što upozorava na opasnost od fašizacije. U najkraćem, poza u kojoj se baškare današnje političke i kulturne elite, osobito one što se busaju u liberalna prsa, nešto je poput antifašistički intoniranog fašizma, odnosno proizvodnje antifašističkog ambijenta za konzumaciju fašizma. Na sasvim prizemnoj razini: oni koji danas u Sarajevu ulicu i školu nazovu po antisemiti i simpatizeru NDH Mustafi Busuladžiću ne podnose da ih se naziva fašistima, kao što aktualna hrvatska vlast, koja sasvim ležerno tolerira da se parola „Za dom spremni“ kači usred Jasenovca, ne trpi da ju se naziva proustaškom. Takvi nesporazumi su, držim, konstitutivne prirode, i učinili su da se ova društva razviju u cinične zajednice.
Intervju
avatar

Posts : 6025
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

Re: Hrvatska

Post by otto katz on Sat Sep 02, 2017 2:27 am

Tako je.


_____
Разгромили атаманов
Разогнали воевод
avatar

Posts : 13153
Join date : 2014-12-01

Re: Hrvatska

Post by Filipenko on Sat Sep 02, 2017 2:57 pmavatar

Posts : 13153
Join date : 2014-12-01

Re: Hrvatska

Post by Filipenko on Sun Sep 03, 2017 3:45 pm

Pogledajte kako se slavilo na svadbi Velimira Bujanca: Hasanbegović mu kao poklon uručio ploču Titovog trga, oduševljeni Bujanec skočio na stol
avatar

Posts : 13153
Join date : 2014-12-01

Re: Hrvatska

Post by Filipenko on Mon Sep 04, 2017 10:59 pm

avatar

Posts : 8664
Join date : 2015-11-22

Re: Hrvatska

Post by Gargantua on Tue Sep 05, 2017 9:05 am

Kolinda: "Za dom spremni" je stari hrvatski pozdrav
Piše: D. Ma.

ponedjeljak, 4.9.2017. 19:27


U jeku rasprava o (ne)opravdanosti ploče s ustaškim pozdravom na mjestu koncentracijskog logora, predsjednica Republike je blebnula najčešću floskulu apologeta ustaškog režima - onu da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

U razgovoru za RTL, upitana treba li konkretno pozdravu "Za dom spremni" reći ne u javnom prostoru, pa čak i kad govorimo o samom grbu udruge HOS, Kolinda je rekla kako je njen stav o tom pitanju jasan.


"Moj stav o pozdravu 'Za dom spremni' je jasan. To je stari hrvatski pozdrav, no nažalost kompromitiran je u vrijeme ustaških dana", rekla je.

Ona nije povjesničar i to je njen stav

"O tome ne bih donosila osobni sud, ja nisam povjesničar i imam svoj stav, voljela bih da se u Hrvatskoj dogovorimo i da konačno postavimo neke standarde, ako je moguće i zakonske okvire oko svih simbola totalitarnih režima. To su jednostavno pitanja koja dijele hrvatski narod, a nama podjele u ovom trenutku doista ne trebaju. Moj program utemeljen je na zajedništvu, mislim da malo previše razgovaramo o ideološkim pitanjima, da se moramo usredotočiti na egzistencijalna pitanja, a kad je riječ o ploči, nemojmo izgubiti iz vida da je njezina primarna intencija bila pijetet prema jedanaestorici mladića koji su izgubili svoj život braneći Hrvatsku", rekla je predsjednica.

Poglavnikov pozdrav

Inače, koliko god se negiralo da je u pitanju ustaški pozdrav, već nekakav povijesni hrvatski pozdrav, koji ne bi bio izravno povezan s Hitlerovom i Mussolinijevom satelitskom Nezavisnom Državom Hrvatskom; literatura same hrvatske emigracije nakon Drugog svjetskog rata govori sasvim drugačije. Autor tog pozdrava je osobno poglavnik Ante Pavelić. On jest koristio neke povijesne izvore, ali sama krilatica je njegova, tj. nedvojbeno ustaška.

You went full ustasha. Never go full ustasha.


_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...
avatar

Posts : 20258
Join date : 2014-10-27

Re: Hrvatska

Post by bruno sulak on Tue Sep 05, 2017 10:14 am_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar

Posts : 20258
Join date : 2014-10-27

Re: Hrvatska

Post by bruno sulak on Tue Sep 05, 2017 10:16 am

zapravo to se prevodi kao: bilo bi lepo biti ustasa ali nekako ne izgubiti rat i nemati problema sa tim nekim dosadnim lovcima na naciste (go civut!) i imati taj neki parlamentarni kapitalizam kao posrednika u korupciji (korisno!).


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar

Posts : 8664
Join date : 2015-11-22

Re: Hrvatska

Post by Gargantua on Thu Sep 07, 2017 7:06 pm
Stefan Ličina‏  @PolitikologBL
  13 minutes ago

Овако је изашао на прес конференцију "За дом спремни" да каже да није фашиста.

'Nismo fašisti, Za dom spremni ostaje dok smo živi!'

Nakon što je jutros nenajavljeno skinuta HOS-ova ploča iz Jasenovca, HOS-ovci su se obratili javnosti na izvanrednoj press konferenciji. 'Za dom spremni pisat će na našim pločama dok nas ima', kazali su. Nije izostao pozdrav okupljenima 'Za dom spremni'.

'Da vas je toliko bilo na podizanju poloče bilo bi lijepo', kazao je Ivan Friščić, HOS Zagreb novinarima na press konferenciji.

Zatražio je zaštitu digniteta branitelja i zaštitu Vlade od političkih podmetanja.

Za dom spremni pisat će na našim pločama i dalje, dok nas ima, kazao je.

"Spomen ploča je postavljena uz dozvole općine i Grada. Vezani smo isključivo za Domovinski rat i to je jedini pokret kojemu pripadamo. U okviru postojeće zakonske regulative, našli smo primjerno rješenje. Postavit ćemo ploču HOS-a na području Grada Novske u spomen poginulim vitezovima. Zahvaljujemo Vladi i Gradu Novskoj. Ploča će uvijek biti to što je i na njoj će stajati grb HOS-a i pisat će "Za dom spremni", dodaje Friščić.

Kaže da su oni "vezani isključivo uz Domovinski rat i oslobođenje Hrvatska.

"Zahvaljujemo svim institucijama koje se sudjelovale u pronalasku rješenja. Ova suradnja primjer je kako se kroz dijalog i kompromis mogu naći rješenja koja štite dignitet hrvatskih branitelja. Nadamo se kako će ovo spomen obilježje postati mjesto hodočašća svih iskrenih domoljuba", rekao je.

'Iz cijele ove priče ne vodi se bitka oko ploče u Jasenovcu. Kontekst je širi. Ali kompromis, rješenje i dijalog je bio neophodan. Da bi Grad Zagreb, udruga dragovoljaca HOS-a učinila ono što je učinila da se ploča premjesti. Ona se ne uklanja. Onakva kakva je mora ići na drugo mjesto. Sa svim simbolima i oznakama i to nitko ne smije dirati. Ratna oznaka HOS-a mora ostati. I ostat će dok smo mi živi. Mi smo svoj cilj ostvarili. Jako teško, s grčevima u želucu. Znak HOS-a je neupitan. Mi smo jedni od prvih antifašista u Hrvatskoj', kazao je Friščić.

"Umorni smo. S najboljom namjerom smo digli ploču, željeli odati počast pijetet jedanaestorici poginulih. Ako nas čuju, mislim da ni oni nisu sretni. Mislim da je vrijeme da se neke stvari riješe u RH. Starimo i umiremo mi branitelji i HOS-ovci. Ne možemo ostaviti neke stvari svojoj djeci. Najlakše je bilo reći ne zanima nas, radite što hoćete... Noćima ne spavamo, nije nam lako, ali cilj smo postigli. Iz cijele ove priče ne vode se bitke oko ploče u Jasenovcu. Kontekst je širi.

Ratna oznaka HOS-a mora ostati. I ostat će dok smo mi živi. Mi smo svoj cilj ostvarili. Jako teško, s grčevima u želucu. Znak HOS-a je neupitan. Nismo antifašisti, mi smo jedni od prvih antifašista u Hrvatskoj", kazao je Berislav Barišić.

'Nismo sretni, došli smo u poziciju da nam skidaju ploče oni koji su nam pobili hrvatske sinove, a to je petokraka uz pomoć četnika, onih koji i danas šalju poruke protiv Hrvatske države', kazao je Marko Skejo.

'Ne cijene se Hrvati koji ustaše i dadoše svoju slobodu', dodaje. Na kraju je pozdravio novinare i okupljene sa 'Za dom spremni'.http://hr.n1info.com/a247412/Vijesti/Nismo-fasisti-Za-dom-spremni-ostaje-dok-smo-zivi.html
avatar

Posts : 5675
Join date : 2015-05-16

Re: Hrvatska

Post by No Country on Thu Sep 07, 2017 7:31 pm

Невероватно је са колико страсти, одлучности, пожртвовања фашисти пропагирају своју уврнуту "истину" - ал` чик пробај да их назовеш фашистима!


Last edited by No Country on Thu Sep 07, 2017 8:29 pm; edited 1 time in total
avatar

Posts : 7943
Join date : 2014-12-12

Re: Hrvatska

Post by beatakeshi on Thu Sep 07, 2017 7:43 pm

Možda voli Čaplina, ili Šarla Akrobatu.
avatar

Posts : 5859
Join date : 2012-02-10
Location : Auvergne-Rhône-Alpes

Re: Hrvatska

Post by Hubert de Montmirail on Thu Sep 07, 2017 8:37 pm

Imocki_____
Veteran of Two Wars
Father of Nine Children
Drowned in the Caspian Sea
avatar

Posts : 13153
Join date : 2014-12-01

Re: Hrvatska

Post by Filipenko on Thu Sep 07, 2017 9:05 pm

Samo su se branili od Beograda. Sloba ih maltretirao po Varaždinu, Splitu, Karlovcu.
avatar

Posts : 5675
Join date : 2015-05-16

Re: Hrvatska

Post by No Country on Thu Sep 07, 2017 9:10 pm

...Вуковару и Дубровнику.
avatar

Posts : 13153
Join date : 2014-12-01

Re: Hrvatska

Post by Filipenko on Thu Sep 07, 2017 9:42 pm

Sad ti ni Milo ne valja?
avatar

Posts : 5675
Join date : 2015-05-16

Re: Hrvatska

Post by No Country on Thu Sep 07, 2017 9:43 pm

То ти причам, трол.
avatar

Posts : 13153
Join date : 2014-12-01

Re: Hrvatska

Post by Filipenko on Thu Sep 07, 2017 9:45 pm

Šta ti pričaš? Rat je besneo uveliko i teroristi su vršljali po celoj Hrvatskoj mesecima pre Vukovara.
avatar

Posts : 13153
Join date : 2014-12-01

Re: Hrvatska

Post by Filipenko on Sun Sep 10, 2017 12:23 pm

Još jedan pokazatelj zašto katoličku crkvu treba zabraniti.


avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Hrvatska

Post by xie saike on Wed Sep 13, 2017 1:22 pm_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 13894
Join date : 2012-02-12
Location : под еурокалиптусом

Re: Hrvatska

Post by паће on Wed Sep 13, 2017 2:33 pm

Ергономија, економија.


_____
"Правда" за "наводнике"!
United we stand corrected, divided we fall in love
avatar

Posts : 11312
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Hrvatska

Post by ficfiric on Wed Sep 13, 2017 9:12 pm

Umro je Slavko Goldstein

U DEVEDESETOJ godini života umro je Slavko Goldstein. Umro je danas rano poslijepodne u bolnici na zagrebačkom Rebru.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/umro-je-slavko-goldstein/994263.aspx


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 6498
Join date : 2014-10-27

Re: Hrvatska

Post by Bluberi on Thu Sep 14, 2017 6:22 pm

Z.M. (58) iz Zagreba jučer je održao konferenciju za medije na kojoj je za nedjela koja mu se stavljaju na teret i situaciju u kojoj se našao, između ostalih, optužio medije.
SD 
avatar

Posts : 11312
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Hrvatska

Post by ficfiric on Thu Sep 14, 2017 6:37 pm

Detaljnije

Marko Boko‏ @marko_boko
Sutrašnja Slobodna Dalmacija o pressici Zdravka Mamića - u crnoj kronici, na dnu u malom kvadratiću #politikahr_____

Uprava napolje!

Re: Hrvatska

Post by Sponsored content


    Current date/time is Sat Jun 23, 2018 7:27 pm