Vučićeva Srbija

Share
avatar

Posts : 8945
Join date : 2015-11-22

Re: Vučićeva Srbija

Post by Gargantua on Thu Aug 10, 2017 8:34 am

ponovo comic relief

Vučić: Krajem 2018. prosečna plata 500 evra wrote:


_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...
avatar

Posts : 7961
Join date : 2014-12-12

Re: Vučićeva Srbija

Post by beatakeshi on Thu Aug 10, 2017 8:53 am

Pa to je skoro 1000 dojčmaraka!
avatar

Posts : 343
Join date : 2017-06-27
Location : Tunguzija

Re: Vučićeva Srbija

Post by Zastava 120m on Thu Aug 10, 2017 9:07 am

Gargantua wrote:ponovo comic relief


Malo korigovao

09.01.2016. wrote:Premijer Aleksandar Vučić obećao je da će za dve godine, to jest u januaru 2018. prosečna plata u državi biti 500 evra.


_____
I'm here now for six days
and nobody invited me for breakfast.

This morning they say, "Come for breakfast
with us, Arnold, have a nice breakfast."
avatar

Posts : 13429
Join date : 2014-12-01

Re: Vučićeva Srbija

Post by Filipenko on Thu Aug 10, 2017 9:19 am

William Murderface wrote:Podrska Cedi po ovom pitanju, i nijednom drugom za koje se ikad zalagao. Ove gadove treba gaziti zbog ovoga, a mozda cak i sam Ceda nauci da zakon o zabrani diskriminacije nije zavera protiv Srba, nego civilizacijsko dostignuce.


Čeda će narednog sekunda po potencijalnom trijumfu nad Air Srbijom taj događaj početi da tumači ličnom, individualnom izuzetnošću koja je dokaz da svako može da se izbori za svoja prava i da je samo potrebno uložiti truda, volje i energije, što znači da oni kojima se prava ne poštuju ne ulažu iste, tako da i zaslužuju što im se dešava, te će izraziti podršku raznim vrstama diskriminacije.

Ali volim optimizam koji širiš.
avatar

Posts : 14182
Join date : 2012-02-12
Location : тамо где су академски грађени

Re: Vučićeva Srbija

Post by паће on Thu Aug 10, 2017 11:56 am

Zastava 120m wrote:
09.01.2016. wrote:Premijer Aleksandar Vučić obećao je da će za dve godine, to jest u januaru 2018. prosečna plata u državi biti 500 evra.

Очекујем нову креативну статистику. Сад да ли ће све плате испод минималца, или које нису ни исплаћене, да престану да броје, или ће да смисле нешто још поганије, видећемо.


_____
ма, ни четвороношке
I have found that users can miss spell names or miss type them. .
avatar

Posts : 386
Join date : 2016-02-01

Re: Vučićeva Srbija

Post by rumbeando on Thu Aug 10, 2017 1:04 pm

Vest iz avgusta prošle godine.

Oko 25 odsto mladih u Nišu je nezaposleno, a na jug Srbije stiže samo mali deo subvencija za zapošljavanje, a investitori koji dolaze nemaju potrebe za visokoobrazovanim kadrom. Zbog toga da mladi lekari iz Niša sklapaju kablove za 25.000 dinara, objašnjava u Novom danu Mladen Jovanović, predsednik UO Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Prosečna plata u Srbiji u junu mesecu je iznosila oko 46.500 dinara, dok je u Nišu taj prosek niži za 10 odsto i prosečna plata je 42.000. Jovanović kaže da ovaj prosek ne odražava pravo stanje stvari jer statiskika ne uzima u obzir plate u policiji i vojsci koje su ispod proseka. Takođe, u prosek ne ulaze ni neisplaćene zarade kao ni plate ispod minimalca, o kojima poslodavci ne dostavljaju podatke. Zbog toga slika o prosečnim zaradama u Srbiji ne oslikava pravo stanje stvari, kaže Jovanović.

http://rs.n1info.com/a184805/Biznis/Mladi-lekari-u-Nisu-sklapaju-kablove-za-25.000-dinara.html
avatar

Posts : 343
Join date : 2017-06-27
Location : Tunguzija

Re: Vučićeva Srbija

Post by Zastava 120m on Thu Aug 10, 2017 1:04 pm

U toku je izgleda rekonstrukcija istorije:

av wrote:
Kako je dodao, dolazak robne kuće Ikea jeste velika investicija, ali njen dolazak znači mnogo više od toga.
- To je put promene, pobede, konkurencije i tržišnog duha koji smo želeli da razvijamo od 90-ih godina - rekao je predsednik Srbije.


_____
I'm here now for six days
and nobody invited me for breakfast.

This morning they say, "Come for breakfast
with us, Arnold, have a nice breakfast."
avatar

Posts : 8945
Join date : 2015-11-22

Re: Vučićeva Srbija

Post by Gargantua on Thu Aug 10, 2017 2:22 pm

Smrt na bazenu: Hitna pomoć presporo do banje
Z. RAJIĆ | 10. avgust 2017. 12:12

Na bazenu specijalne bolnice "Junaković" kod Apatina preminuo penzioner. Ukinuto dežurstvo lekara i smenjen direktor koji se tome protivio. Sin smatra da bi preminuli ostao živ da je u banji bilo lekaraNA bazenu banje "Junaković" u blizini Apatina preminuo je penzioner Radoslav Filipović (77) iz Ratkova kod Odžaka. Porodica smatra da je on mogao biti spasen da mu je na vreme pružena medicinska pomoć. U banji, međutim, nije bilo lekara, a dok je iz Doma zdravlja u Apatinu stigla ekipa, čovek je izdahnuo. Nekoliko dana pre tragedije, u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Junaković" ukinuto je dežurstvo lekara. Odluku o tome doneo je novi rukovodilac ove ustanove, koji je 12. jula zamenio dotadašnjeg v. d. direktora dr Blagoja Markovića. Jedan od razloga za razrešenje dr Markovića bilo je upravo uvođenje dežurstva u banji, što je ocenjeno kao loš potez, jer previše košta!

- Van pameti je da jedna takva ustanova nema doktora koji bi u svakom trenutku bio na usluzi pacijentima i posetiocima. Verujem da bi otac ostao živ da je u banji, kad mu je pozlilo, bio lekar koji bi mu odmah priskočio u pomoć. Na ekipu iz DZ u Apatinu se dosta čekalo - kaže Dejan Filipović, sin preminulog penzionera.

Doktor Marković je za v. d. direktora bolnice "Junaković" postavljen 1. marta ove godine, a već 1. aprila uveo je dežurstvo lekara popodne i noću, kao i neradnim danima.

- Svi rehabilitacioni centri u Srbiji imaju dežurne lekare, jer je nelogično da adekvatna pomoć u hitnim slučajevima u specijalnoj bolnici bude medicinska sestra.
Od pet lekara u ustanovi - tri fizijatra, jednog lekara opšte prakse i mene, kao kardiologa, troje je radilo redovno u prepodnevnoj smeni, a dvoje dežuralo po podne i tokom noći - navodi dr Marković.
Prema njegovim rečima, posle mesec dana stigla je primedba da su povećane plate lekara, koje su, kako ističe, ostale iste, ali su dopunjene naknadama za dežurstvo, odnosno prekovremeni rad.

- Uvođenje dežurstva je naišlo ne neverovatan otpor. Tome je specijalno bila posvećena sednica Upravnog odbora, na kojoj je od mene traženo da ukinem dežurstvo, na šta nisam pristao. Direktor banje je odgovoran za zdravstvenu zaštitu pacijenata i gostiju. Bez lekara koji su na usluzi 24 sata na dan, zaštitu je nemoguće obezbediti - kaže dr Marković.

Od sedam članova UO, sva četiri, koji su izvan kolektiva, glasala su za ukidanje dežurstva, a od zaposlenih dva su bila protiv i jedan uzdržan.

- Dežurstvo je prestalo 1. avgusta, a pet dana kasnije, u nedelju, penzioner iz Ratkova preminuo je na bazenu, naočigled stotina posetilaca, vapeći za pomoć lekara, koji je ukinut - obavestio je dr Marković direktorku Republičkog fonda PIO Draganu Kalinović i pokrajinskog sekretara za zdravstvo ZoranaGojkovića.


PREPORUKA - NEMOGUĆA?

PREDSEDNIK UO banje "Junaković" dr Slavoljub Štrbo napominje da to telo nije nadležno ni za uvođenje ni za ukidanje dežurstva, nego odluku o tome donosi direktor ustanove.
- UO je samo preporučio prethodnom rukovodiocu da, zbog povećanih troškova, razmotri uvođenje smenskog rada lekara i noćne permanencije, ili da dežurstvo poveri ekipi iz apatinskog DZ - rekao je dr Štrbo.

Dr Marković kaže da je sa pet lekara nemoguće organizovati smenski rad, a ni dežurstvo od kuće, jer su dva lekara iz Apatina, dva iz Sombora, a jedan iz Kule.

srpski osteriti: za braću daltone firme, reket, poslovi, za ostale - smrt.


_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...
Guest

Re: Vučićeva Srbija

Post by Guest on Thu Aug 10, 2017 6:47 pm

kakvi neverovatni bednici, bukvalno ništa ne umeju da urade jbt.
linija 70, nova linija koja ide do IKEA robne kuće, treba da ima tri vozila na trasi i razmak 20 minuta. 
razmak između dva autobusa je 30 stanica, od ukupno 24 stanice na trasi, što znači da liniju pokriva samo jedno vozilo koje ide na 60 minuta   prvi dan, ej. prvi dan, Sunce nije zašlo nad otvaranjem Ikeje i već su usrali.
avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Vučićeva Srbija

Post by xie saike on Thu Aug 10, 2017 6:53 pm

a dobro u ikeu se obicno ne ide busom, vec minimum karavanom


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 14182
Join date : 2012-02-12
Location : тамо где су академски грађени

Re: Vučićeva Srbija

Post by паће on Thu Aug 10, 2017 7:40 pm

Кара ван је можда пригодно по овој врућини ал' не видим да се нешто примило. Оно, и не излазим баш.


_____
ма, ни четвороношке
I have found that users can miss spell names or miss type them. .
avatar

Posts : 938
Join date : 2016-10-04

Re: Vučićeva Srbija

Post by Sotir on Thu Aug 10, 2017 9:15 pm

Запосленим је та линија најбитнија. Претпостављам да иде на 20 минута кад им је смена (проверићу).
А има и доста света који би купио неке ситнице, што не би ишао аутобусом? Иначе сам пре коју годину редовно виђао људе како купују у Техноманији телевизоре од 20-30" - и иду на аутобуску станицу.
avatar

Posts : 10018
Join date : 2015-03-20

Re: Vučićeva Srbija

Post by Kondo on Thu Aug 10, 2017 11:37 pm

Blind Lime Pie wrote:
"Ovde više nije u pitanju moj sin, on je nažalost u takvom stanju da ni ne zna da li je na moru ili nije. Njemu može u fizičkom smislu da godi boravak na moru, ali ovako mu ne znači mnogo. Ovde je u pitanju suvereno pravo svih građana, ovde je u pitanju veliki broj ljudi koji nemaju mogućnosti da vode višegodišnji spor koji ću ja voditi sa Er Srbijom i sa Aerodromom", rekao je Antić.
Ovo je toliko tužno da nemam reči. Jebi im majku Čedo revizionisto, komunjare su uz tebe.


nacionalno pomirenje!


_____
I was faced with a choice at a difficult age

Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
avatar

Posts : 5675
Join date : 2015-05-16

Re: Vučićeva Srbija

Post by No Country on Thu Aug 10, 2017 11:45 pm

diktotar wrote:a dobro u ikeu se obicno ne ide busom, vec minimum karavanom
Први пут у животу сам у Икеу отишао тролејбусом, и такође обавио највећу куповину икад (у габариту ако не у цени). Тек смо стигли у Канаду, ауто још нисмо купили, а испорука је била нешто реда величине $60, за пун камион који су ми дотерали.
avatar

Posts : 13429
Join date : 2014-12-01

Re: Vučićeva Srbija

Post by Filipenko on Fri Aug 11, 2017 11:23 am
avatar

Posts : 13429
Join date : 2014-12-01

Re: Vučićeva Srbija

Post by Filipenko on Fri Aug 11, 2017 11:25 am
Postoji li nešto efikasno protiv Mijata Lakićevića? 
avatar

Posts : 8945
Join date : 2015-11-22

Re: Vučićeva Srbija

Post by Gargantua on Fri Aug 11, 2017 1:22 pm

cvijetin opet razbio

"ovo što predsednik govori možemo naći u rečniku nedićeve srbije, dolaska nsdap na vlast u nemačkoj i kod radoja domanovića"
avatar

Posts : 45793
Join date : 2012-06-10

Re: Vučićeva Srbija

Post by William Murderface on Fri Aug 11, 2017 1:27 pm

Jeste, odlican.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 8945
Join date : 2015-11-22

Re: Vučićeva Srbija

Post by Gargantua on Fri Aug 11, 2017 1:46 pm

a mijata je mučno slušati


_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...
avatar

Posts : 45793
Join date : 2012-06-10

Re: Vučićeva Srbija

Post by William Murderface on Fri Aug 11, 2017 1:48 pm

Da. Njegovi problemi s Vucicevim tekstom su prvenstveno stilske prirode.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 8946
Join date : 2014-11-06

Re: Vučićeva Srbija

Post by plachkica on Fri Aug 11, 2017 3:13 pm

Je l nemamo topik za bogradske izbore?


EKSKLUZIVNO! NOVI ADUT SNS: I Dušan Kovačević u trci za gradonačelnika Beograda

Lider SNS Aleksandar Vučić u nekoliko navrata pohvalio akademika, koji je prethodno dao punu podršku pozivu šefa države na društveni dijalog o Kosovu i Metohiji

Dušan Kovačević, dramski pisac i akademik, još je jedan od mogućih kandidata SNS za gradonačelnika Beograda, saznaje Kurir.
U susret izborima za prestonicu, koji se očekuju u januaru a najkasnije u martu, kada im je redovni termin, u vladajućoj stranci rastu tenzije u pokušaju da pronađu najbolje rešenje.

Na listi su i Bogoljub Karić, lider Pokreta snaga Srbije, ali i najomraženiji dosovac Goran Vesić i lider LDP Čedomir Jovanović.
- Rukovodstvo SNS razmišlja o više kandidata, a poslednja informacija je da se razmatra i mogućnost da Kovačević, čovek od integriteta i kredibiliteta, bude kandidat za gradonačelnika. Njegova prednost je i što ima neukaljanu biografiju, za razliku od ostalih koji se pominju kao mogući predlozi, a ipak imaju neke afere i repove iz prošlosti - priča izvor Kurira i dodaje da se traži najbolje rešenje, pošto je biračko telo u Beogradu specifično:
- Na poslednjim izborima za predsednika države kandidat SNS je imao oko 11 odsto glasova manje nego u unutrašnjosti Srbije. Kako god, istina je, kako ste juče pisali, da je u SNS opšti haos.

Interesantno je i da je upravo predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić u nekoliko navrata, a poslednji put u sredu, pohvalno govorio upravo o Kovačeviću. Vučić je, osvrćući se na inicijativu o unutrašnjem dijalogu o Kosovu, ponovio da je zahvalan mnogima, a posebno Dušanu Kovačeviću, koji je imao hrabrosti da o tome govori na otvoren način. I pre oko dve sedmice je, priznajući da je zadovoljan reakcijama na njegov poziv na dijalog o KiM, izdvojio ovog akademika - naveo je da o toj temi ima mnogo izjava „ozbiljnih i odgovornih“ ljudi poput Kovačevića.

Prethodno je Kovačević dao svoju podršku Vučićevom pozivu na širok društveni dijalog o Kosovu.
...
http://www.kurir.rs/vesti/politika/2893855/ekskluzivno-novi-adut-sns-i-dusan-kovacevic-u-trci-za-gradonacelnika-beograda
avatar

Posts : 10018
Join date : 2015-03-20

Re: Vučićeva Srbija

Post by Kondo on Fri Aug 11, 2017 3:23 pm

uuuu kako cemo ruzno da ga karamoooo
u prkno, da jebe oca!


_____
I was faced with a choice at a difficult age

Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
avatar

Posts : 14182
Join date : 2012-02-12
Location : тамо где су академски грађени

Re: Vučićeva Srbija

Post by паће on Fri Aug 11, 2017 3:47 pm

Широк, друштвен а ипак унутрашњи, крупан, дебео а ипак ситан...


_____
ма, ни четвороношке
I have found that users can miss spell names or miss type them. .
Guest

Re: Vučićeva Srbija

Post by Guest on Fri Aug 11, 2017 4:31 pm

Kako je Kurir legao na rudu, alal vera.
avatar

Posts : 11534
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Vučićeva Srbija

Post by ficfiric on Fri Aug 11, 2017 5:01 pm

I pred prosle izbore je najavljivano da ce DK biti kandidat SNS za gradonacelnikaDušan Kovačević u Vučićevom timu za Beograd?!
Srpska napredna stranka uveliko priprema tim stručnih, a nestranačkih ljudi sa kojim će izaći na predstojeće izbore, a jedno od imena koje naprednjaci imaju na umu jeste pisac Dušan Kovačević, saznaju Naše novine u vrhu SNS-a.

Prema informacijama koje su potvrđene tom listu iz nekoliko izvora bliskih vrhu stranke, naprednajci pažljivo rade na formiranju tima koji će činiti kredibilna imena, odnosno ličnosti koje bi blistavim karijerama i ugledom koji uživaju u javnosti potpuno izgurale lidera DS-a Dragana Đilasa.
Prema navodima Naših, na ovu ideju su u vrhu SNS-a došli jer su sesni da sa postojećim kadrovima teško mogu ostvariti bolje rezultate od predsednika DS-a i zato spremaju "keca iz rukava" - kandidate koji nisu iz sveta politike, a koji uživaju veliko poštovanje u narodu.
- U vrhu SNS-a sve su dalje od odluke da za prvog čoveka prestonice kandiduju Nebojšu Stefanovića, jer veruju da je za tu trku potreban neko jači i iskusniji. Nedostatak adekvatnih stranačkih kadrova mogao bi da se nadomesti respektabilnim ličnostima iz raznih sfera. Za sada su u planu pregovori sa eminentnim umetnicima, lekarima, piscima, arhitektama - kaže sagovornik Naših.
Naprednjaci bi da vrate vreme nekadašnjeg načina rukovođenja Beogradom, starih gradonačelnika kojih se stariji sugrađani rado sećaju, navodi list.
A među kandidatima, oko koga bi se okupio tim stručnih ljudi, pored Stefanovića list pominje i ministarku energetike Zoranu Mihajlović.

http://www.pressonline.rs/info/politika/289167/dusan-kovacevic-u-vucicevom-timu-za-beograd.html


_____

Uprava napolje!

Re: Vučićeva Srbija

Post by Sponsored content


    Current date/time is Sat Jul 21, 2018 3:55 pm