opozicija

Share
avatar

Posts : 45725
Join date : 2012-06-10

Re: opozicija

Post by William Murderface on Mon Jun 18, 2018 1:08 pm_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Posts : 432
Join date : 2015-07-10

Re: opozicija

Post by 1088 on Mon Jun 18, 2018 4:09 pm

RTS wrote:Гојковић: Пронађене две фотеље украдене 5. октобра

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да су пронађене две фотеље украдене током 5. октобра из Народне скупштине и поручила да ће наставити да трага за украденом имовином.

Маја Гојковић је истакла да су 5. октобра, приликом паљења Народне скупштине, из тог здања украдена многобројна уметничка дела, мобилијар, као и предмети који су поклон страних делегација и додала да је тиме држави нанета несагледива штета, јер су украдени значајни предмети из културног наслеђа Србије.

"Ту се налази 55 уметничких слика Петра Лубарде, Милана Коњовића, Зоре Петровић, Милана Кеча, Милића од Мачве и многе друге, као и четири дела, међу њима и познати 'Салон' Кнеза Павла од чисте слоноваче, који је стајао у дипломатском салону", рекла је Гојковићева.

Она је додала да је једна фотеља пронађена у београдском насељу Калуђерица приликом рације МУП-а.

Тада је, каже, пронађена одређена количина наркотика и оружја, као и фотеља на којој су инвентарске таблице, што доказује да је она власништво Народне скупштине.

"После 18 година, успели смо да вратимо један од десетине и десетине несталих предмета. Ту су врло скупоцене лампе, столови, намештај с почетка 20. века, све што је нестало из парламента је од непроцењиве вредности", истакла је она.

Друга фотеља је, према речима Маје Гојковић, пронађена у петак, 15. јуна, преко сајта "Купујем–продајем". Фотељу на том сајту приметио је скупштински службеник који није хтео пред медије, али је поручио да неће одустати од враћања свих украдених предмета.

Гојковићева је навела да је телефоном позвала продавца, који ју је упутио на жену која је купила фотељу.

"Са госпођом која је купила фотељу разговарала сам лично истог дана и замолила је да донесе фотељу", рекла је Гојковићева.

Она је била шокирана сазнањем да је тај предмет украден, додала је председница Скупштине.

"Замолили смо је да дође у петак увече у зграду Народне скупштине и да донесе фотељу, што је и учинила, и ми смо јој захвални на томе", рекла је Гојковићева.

Апеловала је на грађане да пазе шта купују и да, уколико примете инвентарску ознаку, ступе у контакт са Скупштином.

Гојковићева верује да ће проналазак уметничких слика ићи теже, јер се њихова продаја углавном не оглашава путем сајтова и поручила да се грађани заинтересују код својих познаника уколико примете да имају слику Коњовића, Лубарде, Зоре Петровић...

"А можда проради грађанска свест неког ко је учествовао у немилим догађајима 5. октобра", рекла је она и додала да су људи који су крали знали вредност тих уметнина и да није реч о аматерима.

Гојковићева је додала да ће се потрудити да нађу средства да се у Народној скупштини направи изложба онога што је одузето, те да ће се настојати да, у сарадњи са медијима, фотографије и спискови буду доступни свим грађанима у циљу враћања нашег културног наслеђа.
avatar

Posts : 3202
Join date : 2014-10-28

Re: opozicija

Post by Daï Djakman Faré on Mon Jun 18, 2018 4:30 pm

1088 wrote:"А можда проради грађанска свест неког ко је учествовао у немилим догађајима 5. октобра", рекла је она и додала да су људи који су крали знали вредност тих уметнина и да није реч о аматерима.
hi hi hi. ho ho ho. gloat, gloat, smirk.

restauration not just an advanced carpentry procedure.


_____
--to give the metals back their alchemical significance that has been neglected since the beginnings of the industrial revolution
--to alienate common apparati/mechanismi to create a perpetuum mobile called Motor Sehn-Sucht--
avatar

Posts : 944
Join date : 2018-03-03
Age : 29
Location : Klervilkovac

Re: opozicija

Post by Летећи Полип on Fri Jul 13, 2018 12:18 pm

 Видећемо да ли ћемо приступити будућем Савезу за Србију. Да ли је то идеална опција – вероватно није. Да ли смо ми њима идеалан партнер – вероватно нисмо.

Али од нечега се мора кренути јер овако више не може. Ја до сада нисам учествовао у разговорима, али став о Косову и Метохији који су изнели људи који ће по најавама свакако бити део савеза је за нас апсолутно прихватљив. Исто важи и за медијски третман и изборне услове. Једно свакако знам, промене у Србији неће доћи преко ноћи и биће последица еволуције а не револуције. Трајаће и биће тешко, али другог пута нема. За почетак би требало упристојити медијску слику и вратити плурализам на ТВ екране. Промена изборног система такође у неком тренутку мора да дође на дневни ред. То је предуслов да се изборимо са корупцијом, клијентелизмом и политичком патронажом. Приоритети и конкретне мере су у мојој глави врло јасни. И покушаћу да их спроводим. Корак по корак, каже у разговору за Данас Милош Јовановић, председник Демократске странке Србије, одговарајући на питање да ли ће се ДСС придружити опозиционом блоку под вођством Драгана Ђиласа.

http://91.222.7.144/hronika/milos-jovanovic-prihvatljivi-su-nam-djilasovi-stavovi.html


_____
za ovo sto se desilo treba da odgovara i americka knjizevnost, pogotvo crnkinje opsednute svojim crnastvom i jevreji opsednuti svojim jevrejstvom. a najvise pisci poput sejbona koji su em opsednuti jevrejstvom em pisu alternativne istorije. i bob dilan isto. nadam se da je srecan sa svojom nobelovom nagradom.
~zvezda je zivot

inace da se razumemo ja mislim da film nije umetnost.
~bruno sulak
avatar

Posts : 13365
Join date : 2014-12-01

Re: opozicija

Post by Filipenko on Sat Jul 14, 2018 11:50 am

Re: opozicija

Post by Sponsored content


    Current date/time is Mon Jul 16, 2018 8:37 pm